top of page

Mijn werk

Wat heb ik allemaal gemaakt? Hoe ga ik te werk? En wat kan ik eigenlijk? 
Hier vindt u al mijn werk van de bovenbouw van wat ik tot nu toe heb gedaan.

Werk: Tekst

Leerjaar 4

Overzicht van projecten

Werk: Projecten
Zwevende bloemen

Start Talking

Dit was het eerste project wat ik in de bovenbouw heb uitgevoerd. 
Op de naschoolse-kinderopvang is er sprake van een probleem dat de kinderen niet allemaal evenveel aan het woord zijn. Hoe lossen we dit op?

Start Talking

Beta wereld: mens en medisch + lifestyle en design

Start Talking is een project in samenwerking met Stichting Humankind.

De kinderen van BSO de Totempaal het lastig om tijdens het eten, aan tafel, om de beurt te praten. Op deze manier ontstaat er een oneerlijke verdeling tussen wanneer welke kinderen aan het woord zijn; sommige wat vaker, andere wat minder. 

​

De oplossing die is bedacht voor dit probleem is een bloem die dient als puzzel. 

In elk bloemblaadje zit een magneet verwerkt, op deze manier kunnen de blaadjes aan het middenstuk, de stamper, bevestigd worden (zie video voor demo).

​

Gebruik: 
Voor het eten pakken de kinderen elk een blaadje uit een bakje, dit blaadje representeert hun spreekbeurt tijdens het eten. Omdat elk blaadje een andere kleur heeft, leren de kinderen delen: 'Als ik vandaag deze kleur neem, dan mag jij hem de volgende keer'. 
Op de tafel wordt het middenstuk gelegd.
Nadat een kind wat heeft gezegd moet het zijn/haar blaadje 'inleveren', dit doet het kind door het bloemblaadje aan het middenstuk te leggen, door het middel van de magneet zal het blaadje meteen vast klikken aan de stamper. 
Door samen te werken zullen de kinderen de bloem compleet maken. 

Een bloem heeft tien blaadjes, dit is speciaal ontworpen omdat er per tafel maximaal tien kinderen kunnen zitten.

​

​

02/02/22

Werk: Tekst

Studio Tropenmuseum

Beta wereld: Lifestyle en design

Dit project is in samenwerking met het Tropenmuseum.

​

Het is belangrijk dat een handleiding duidelijk en overzichtelijk is, op die manier kan iedereen er makkelijk gebruik van maken en zijn de stappen goed te begrijpen. De apparatuur en faciliteiten in de publieksruimte/studio van het Tropenmuseum kan soms best ingewikkeld zijn. Om ervoor te zorgen dat de bezoekers van de studio optimaal en zelfstandig gebruik kunnen maken van alle faciliteiten, zou het ideaal zijn om hiervoor een handleiding te hebben.

De oude handleiding die het Tropenmuseum hiervoor had was erg onduidelijk en onoverzichtelijk, daarnaast was deze ook niet af/volledig.

De opdrachtgever vraagt aan ons de handleiding voor de publieksruimte te herschrijven, te ontwerpen en volledig te maken. Op deze manier kan het gebruik van de ruimte optimaal en zelfstandig benut worden. Het product moet digitaal in een Pdf-file geleverd worden.

De doelgroep wordt gevormd door iedereen die gebruik maakt van de ruimte. Dit zijn voornamelijk volwassenen vanaf 18 jaar oud.

​

Het concept wat we hebben opgesteld uit de geselecteerde ideeën bestaat uit een simpele en overzichtelijke handleiding die opgebouwd is uit de volgende onderdelen:

∙ Afbeeldingen die we zelf hebben gemaakt, we maken hierbij onderscheid tussen afbeeldingen en foto’s. Met afbeeldingen bedoelen we illustraties die we zelf maken met een digitaal programma. Door de illustraties zelf te maken kunnen we de faciliteiten schematisch weergeven en één thema aanhouden zodat de handleiding duidelijk en overzichtelijk wordt.

∙ Korte stukjes tekst die eventueel afbeeldingen aan kunnen vullen.

∙ Verschillende indelingen voor de ruimte om de gebruiker op een idee te brengen.

​

De eerste stap in het maken van het prototype was het definitieve ontwerp. Hierin hebben we bepaald wat er precies allemaal in de handleiding moet staan; Welke volgorde en welke onderdelen zijn belangrijk om toe te voegen. We zijn tot de conclusie gekomen om stap voor stap het ‘proces’ door te lopen van het reserveren van de studio tot en met het afsluiten hiervan. Deze volgorde staat netjes weergeven in de inhoudsopgave. Na het bepalen van een goede volgorde zijn we begonnen met schrijven en uitwerken. Per onderdeel hebben we een klein stukje tekst en afbeeldingen toegevoegd die elkaar aanvullen.

Voor de indelingen van de ruimte hebben we een bezoekje gebracht aan de studio in het Tropenmuseum. Op locatie hebben we verschillende indelingen voor verschillende gelegenheden opgesteld, deze hebben we later omgezet naar schematische illustraties.

Op een gegeven moment hadden we een document met wat tekst en afbeeldingen. Als laatste stap was om hier verandering in te brengen. We hebben de lay-out en opmaak van het document aangepast tot een mooie overzichtelijke handleiding.

Het prototype hebben we laten doorkijken en lezen door de opdrachtgever. Zij en een aantal collega’s hebben ons feedback toegestuurd over ons prototype. Deze feedback hebben we uiteraard verwerkt en zo zijn we uitgekomen op ons eindproduct.

​

Op 25-05-22 hebben we ons concept gepresenteerd aan de opdrachtgever. We hebben door middel van een PowerPoint presentatie verteld wat het probleem was waarvoor wij een oplossing hebben bedacht. Daarna hebben we de opdrachtgever meegenomen door ons proces naar een prototype en naar concept. We hebben verteld wat de onderdelen zijn die we hebben gebruikt en waarom juist deze onderdelen. Ook hebben we uitgelegd hoe, door de feedback van de opdrachtgever, het prototype hebben kunnen verbeteren en optimaliseren naar een definitief concept. Na afloop heeft de opdrachtgever ons feedback en een reactie gegeven. Ze was erg tevreden en positief. Wel zouden we nog een paar aanpassingen moeten maken zodat het product volledig past binnen de huisregels van het Tropenmuseum.

We hebben afgesproken met de opdrachtgever dat er nog een definitief product hun kant op komt die zij in gebruik kunnen nemen

​

22/06/22

​

Werk: Tekst
bottom of page